Betonplaten met stalen balken

De meest goedkope manier voor het maken van keerwanden is het gebruik maken van betonplaten met stalen balken. De bedoeling hiervan is dat er gewone vlakke betonplaten geleverd worden die verankert worden door stalen H-balken. Deze stalen balken worden in de grond gedrukt/getrild waarna de betonplaten tussen de flenzen van de stalen balken opgesloten worden.

De stalen balken hebben een dubbele lengte t.o.v. de hoogte van de wand. Dat wil zeggen dat de hoogte van de wand 120 cm en balken van een lengte van ca. 240 centimeter. Als de ondergrond minder draagkrachtig is dienen deze wanden aangevuld te worden met een grondwal. Hieronder een aantal foto's van de opbouw van een silo met kanaalplaten van 26cm dik met stalen balken.

goedkope keerwanden oplossing

betonplaten met stalen balken

betonplaten als keerwanden

Voor deze toepassing hebben wij doorlopend op voorraad 2e keus kanaalplaten van 120cm hoog. Deze dienen met de bovenkant naar de binnenzijde van de silo gezet te worden. De onderzijde van deze platen is enigzins ruw of met een malgladde onderzijde.

Wilt u deze gladde kant in het zicht in uw silo? Dan dienen deze platen geplaatst te worden tegen een grondwal. Tevens is het mogelijk om deze wanden te verhogen van platen van 40+50+60cm of zelfs met 120cm zodat u op een totale hoogte van 240 centimeter uitkomt. Wij sorteren deze kanaalplaten uit zodat deze platen geschikt zijn als keerwand.

Sleufsilowanden met betonplaten en stalen balken

Solide massieve betonplaten met stalen balken kunnen wij aanbieden in verschillende hoogtes :

  • Betonplaten met stalen balken 300x100x16cm (lengte x hoogte)  
  • Betonplaten met stalen balken 300x175x16cm (lengte x hoogte)
  • Betonplaten met stalen balken 325x250x16cm (lengte x hoogte)
  • Betonplaten met stalen balken 250x325x16cm (lengte x hoogte)
  • Betonplaten met stalen balken 510x210x14cm (lengte x hoogte)

De betonplaten hebben een dubbele wapening van 8 mm (15x15 maas) zodat deze wanden dubbelzijdig belastbaar zijn en zonder grondwal te plaatsen.

betonplaten als sleufsilowanden

betonplaten als goedkope sleufsilowanden

Offerte aanvragen

We hebben een aantal basisgegevens van u nodig zodat wij een offerte op maat kunnen maken.
Na de aanvraag nemen wij contact met u op voor de details.