Sleufsilo

Dam Beton is de specialist voor een complete sleufsilo van beton. We hebben een uitgebreid assortiment aan wanden en afvoer voor water en perssappen.

Sleufsilowand met hak, vrijstaand (aslast tot 20 ton)  

Onze Sleufsilowanden worden gemaakt met een hak en worden veelal gebruikt op een minder draagkrachtige ondergrond of op plekken waar geen grondwal aangebracht kan worden of voorhanden is. Dit type wand heeft een haakse hoek onder bij de voet. Tevens is de vloer licht hellend geproduceerd zodat er geen kuil en maïssappen in de hoek blijven staan, waardoor de beton niet aangetast wordt. Op deze keerwanden wordt een kwaliteitsgarantie van 20 jaar gegeven. 

Deze elementen hebben voetdikte van 14cm (300cm hoog = 18cm), Geen grondwal noodzakelijk.

Totale hoogte Netto hoogte Lengte Breedte Werkende voet Gewicht
164cm 150cm 400cm 110cm 75cm 3520kg
214cm 200cm 400cm 138cm 100cm 4860kg
264cm 250cm 400cm 160cm 120cm 5960kg

 

 

 

322 cm hoge Sleufsilowand:

Onze 322 Silowand heeft een netto hoogte van 3mtr, een breedte van 275cm en een lengte van 300cm is deze wand uniek in zijn soort. De wand heeft een dikte van maar liefst 14cm bovenin en kan belast worden met een aslast van 20ton zonder grondwal! door de lengte van 3 meter heeft u minder aanzetten, en de werkende voet van netto 2 meter.

Er zijn nog een aantal wanden beschikbaar!

 

Bovenstaande keerwanden tot en met 264 cm hoog ook geleverd kunnen worden met: 

Gescheiden perssapdoorvoer.

Middels dit systeem kunt u met een simpele handeling de scheiding tussen water en perssappen creëren. De dichte en open dop in de wand/goot kunnen van elkaar worden gewisseld. 

Dit is één van de manieren om aan de nieuwe eisen van het waterschap te kunnen voldoen! Zie hiervoor andere mogelijkheden goten & afvoer of perssapduogoten.

In het kader van waterhuishouding wordt het steeds belangrijker om perssappen en andere erfafspoeling op te vangen en te scheiden. Dam Beton voorziet hierin met diverse op maat gemaakte oplossingen. Het advies is de sleufsilo met een licht afschot zodat de sappen richting de afvoer lopen. Hier wordt een scheiding gemaakt tussen hemelwater en perssappen. Op deze manier wordt het gezuiverd en blijft de kwaliteit van het water op lokaal niveau op pijl.

Perssapgoot met dubbele uitloop
Perssapblok met dubbele uitloop

Perssapblokken met dubbele uitloop zijn erg geschikt voor het scheiden en afvoeren van perssappen en hemelwater. Het perssapblok heeft in- en uitgangen met een diameter van 12,5cm. Door het relatief kleine formaat is dit een geschikte oplossing voor plekken waar weinig ruimte ter beschikking is en heeft een afmeting met 50x27x35cm (LxBxH) en weegt nog geen 100kg.

Perssapgoot met dubbele uitloop

Een perssapgoot werkt in principe hetzelfde als een perssapblok, echter is het formaat verschillend. De perssapgoot is 200cm lang, 50cm breed en 35cm hoog. De doorvoer is volledig van PVC. De ene zijde is voorzien van een geperforeerd deksel waar de perssappen naar binnen lopen, de andere inlaat heeft een afdichtstop.

Perssapgoot met dubbele uitloop
U-goot met betonroosters
U-goot met betonroosters

Betonnen goten zijn een ideale oplossing voor de afvoer van bijvoorbeeld regenwater, oppervlaktewater en sappen van een silo of mestplaat. De U-goten hebben een lengte van 3 meter met betonnen roosters met sleufen van ca 2 cm breed. De roosters hebben een lengte van 1 meter en zijn belastbaar met een aslast van 15 ton. Er zijn 3 afmeting betongoten met roosters: 300x40x30cm 300x50x40cm 300x90x70cm

Verholen goot

Deze betongoten zijn vervaardigd van gewapend beton en hebben een vlakke bovenzijde. De verholen goten hebben een kleine sleufopening en een grote afvoercapaciteit voor afwatering.

Verholen goot
Molgoot
Molgoot

Deze extra grote molgoot zorgt voor een optimale waterafvoer. Door de dikte van 20cm en bewapening zijn deze zeer geschikt voor zwaar verkeer en zelf tot aslasten van 20 ton.

Slibvanggoot

Voor de afvoer van grofvuil, modder en water zijn Slibvanggoten zeer geschikt. De slibvanggoten worden gemaakt van zeer sterk C60/75 XA3 beton, waardoor ze extreem duurzaam zijn. Onze roostergoot is dé oplossing als het gaat om het wegspoelen van grover vuil. Door de brede afvoer heeft u nooit meer een verstoppingen zijn ze makkelijk leeg te scheppen. Het metalen rooster is makkelijk af te nemen, en geschikt voor zwaar verkeer (E600/20 ton aslast).

Slibvanggoot
Kliksysteem

Op zoek naar een gemakkelijk afdichtsysteem?  Het kliksysteem voor op uw sleufsilo is wellicht de oplossing om uw sleufsilo gemakkelijker af te dichten.

Sleufsilo kliksysteem

Offerte aanvragen

Lengte x Breedte in meters
Hoogte in cm