Algemene voorwaarden

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Dam Beton.

Klik hier voor de legvoorschriften van de betonplaten/kavelpadplaten.

Klik hier voor de verwerkingsvoorschriften van de betonmortel. 

Hier volgen tips en Verwerkingsvoorschriften schuimbeton

Klik hier voor de verwerkingsvoorschriften van de heipalen.

 

Leginstructie betonplaten

Wij adviseren u grondverbetering aan te brengen op afschot, bestaande uit 2 lagen: 30-40cm in lagen aangetrild menggranulaat en de bovenste laag een zandbed van tenminste 7-10cm 0-4 betonzand

U kunt de platen te leggen met een zuignap of met de speciale T-haken (deze haken zijn op statiegeldbasis bij ons te bestellen). De betonplaten dienen met een voeg van 5mm te worden gelegd. (afstandhouders voor de betonplaten zijn eventueel via ons te bestellen). Na het leggen dienen de voegen goed vol geveegd te worden met droog 0/4betonzand. De platen dienen opgesloten te worden

Wanneer wij de platen komen leggen met zuignap: dient u ter voorbereiding de onderbaan op +/- 2mm uit te zetten met stellijnen voor aanvang. 
Tijdens het plaatsen dient, namens opdrachtgever, een persoon te assisteren.

Lees hier verder

 

Lossen van betonmortel kan op verschillende manieren:

  1. Voor kleine hoeveelheden betonmortel te lossen kan een kruiwagen gebruikt worden. Zorg er altijd voor dat er voldoende mensen zijn om te helpen met lossen, vraag onze medewerkers voor een goed aantal personen die kunnen helpen. Daarbij adviseren wij altijd 1 kruiwagen meer dan het aantal mensen aanwezig.
  2. Wanneer de betonmixer dicht bij het stort kan komen, kan de betonmortel direct vanuit de goot gelost worden. Houdt hierbij wel rekening met de bereikbaarheid voor de betonmixer, zodat er geen schade aan wegen, trottoirs en voertuigen komen. Dit kan tot 2 meter naast de mixer of 3 meter achter de mixer.
  3. Bij grote hoeveelheden kunnen we voor een betonpomp zorgen. Dit zorgt ervoor dat u vanuit de mixer een bereik heeft van maximaal 100 meter. Dit lost gemakkelijk en snel. Ook voor deze voertuigen moet, net als bij optie 2, voldoende ruimte zijn.

Lees hier verder

Tips ter voorbereiding schuimbeton:

  • Plastic aanbrengen op bodem en wanden tot 2 meter boven peil i.v.m. spatten.
  • Creeer een waterdichte bak, waarbij gaten en leidingen goed zijn afgedicht. En Zorg er voor dat er nergens lekkage optreedt.
  • Hoogtepeil aangeven m.b.v. hoogtepiketten of laser
  • Er dient namens de afnemer 1 persoon aan de slang te staan (de chauffeur bedient de pomp installatie).
  • Ventileer de ruimte naderhand goed. 
  • nb. krimpscheuren kunnen ontstaan door warmte ontwikkeling in reactie van het cement. De afdek vloer die er later overheen komt zorgt voor een mooie afwerking.

lees verder over tips en Verwerkingsvoorschriften van schuimbeton