Schuimbeton en Schuimbeton HR+

Nieuw!!!  YouTube filmpje over het aanbrengen van duurzaam schuimbeton!

 

We leveren schuimbeton (ook wel cellenbeton of gasbeton genoemd). Door het gebruik van schuimbeton wordt de woning beter geïsoleerd, wat resulteert in een duurzamere woning. 

Schuimbeton is een innovatief en duurzaam bouwmateriaal dat steeds populairder wordt bij zowel particulieren als professionele bouwers. Het wordt gebruikt voor diverse toepassingen, zoals isolatie, funderingen, vloeren en wanden.

Bij ons kun je twee verschillende soorten schuimbeton verkrijgen: traditionele schuimbeton en Schuimbeton HR+.

Traditionele schuimbeton is een lichtgewicht betonsoort die bestaat uit cement, water en een speciaal schuimmiddel. Dit mengsel wordt ter plaatse gestort en zet uit tot een lichtgewicht en isolerende massa. Het is een duurzaam en ecologisch verantwoord product, omdat het gemaakt is van natuurlijke en gerecyclede materialen.

Schuimbeton HR+ is een nog geavanceerdere variant van traditionele schuimbeton. Het bevat extra hulpstoffen die zorgen voor een hogere isolatiewaarde en mechanische sterkte. Hierdoor is het uitermate geschikt voor toepassingen waarbij extra isolatie vereist is, zoals bij vloeren en wanden.

Beide soorten schuimbeton zijn zeer geschikt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten. Ze zijn snel te verwerken, hebben een uitstekende isolatiewaarde en zijn bovendien zeer milieuvriendelijk. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, waardoor ze ook geschikt zijn voor toepassingen waarbij geen zware belasting mogelijk is.

 

Subsidie mogelijkheden bij Schuimbeton

In 2023 wordt er een subsidie van € 11,- per m2 beschikbaar gesteld voor huiseigenaren die hun woning willen
isoleren. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten er minstens twee isolerende maatregelen
worden uitgevoerd. Het is ook mogelijk om alleen de vloer te laten isoleren, in dat geval bedraagt
de subsidie € 5,50 per m2. Voor meer informatie bekijk de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland:
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Storten van schuimbeton in de woning

Schuimbeton wordt gestort door onze vakmensen. Het is een nauwkeurig proces waarbij het schuimbetonmengsel ter plaatse wordt aangemaakt.

Waarom schuimbeton HR+ 

 • Comfortabele vloerisolatie met verwarming in de vloer

 • Verminderde energiekosten

 • Verhoogd energielabel voor een duurzame toekomst

 • Stijging van de waarde van uw woning

 • Bij een kruipruimte van 42 cm diep bereikt u een isolatiewaarde van 4,5 Rd

 • Al bij een dikte van 33 cm recht op subsidiemogelijkheden

 • Volledig recyclebare isolatieoplossing

Waarom traditionele schuimbeton  

 • Milieuvriendelijke oplossing voor verouderde en vervallen riolen

 • Ideaal als vullaag op bijv. aangelegde leidingen of kruip(ruimtes)

 • Stabiele en isolerende basis voor een tal van mogelijkheden

 • Stijging van de waarde van uw woning of bedrijfspand

 • Op niveau brengen tot de minimale dekvloer

 • licht in gewicht en goed bewerkbaar 

 • Besparen op de energierekeningEigenschappen schuimbeton  

Schuimbeton, ook wel bekend als cellenbeton of gasbeton, is een mengsel van vloeibare mortel dat door een pomp wordt verpompt. Het materiaal vlakt zichzelf uit en hoeft niet verdicht te worden. Schuimbeton bestaat uit cement (verschillende soorten), fijn zand, water, schuimmiddel en vulmiddelen. Wij kunnen schuimbeton over een afstand van 100 meter horizontaal en 30 meter verticaal verpompen. Indien nodig, is het in overleg mogelijk om langere afstanden te overbruggen.

Schuimbeton heeft een volume gewicht tussen de 450 en 1800 kg/m3 en is gemakkelijk te verwerken en recyclebaar. Door de gesloten celstructuur is schuimbeton zeer isolerend en heeft het een goede vorst/dooi weerstand. Waterindringing is bij schuimbeton nagenoeg nul omdat de luchtbelletjes geen doorlopend stelsel vormen. Hierdoor is schuimbeton nagenoeg ongevoelig voor vorst en/of krimp.

Toepassingen schuimbeton  

Schuimbeton heeft verschillende toepassingen:

 • Isolatie voor kruipruimtes: Schuimbeton is een uitstekend alternatief voor polystyreen of Argex korrels bij nieuwbouw en kan ter vervanging worden gebruikt voor verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren bij renovatie. Schuimbeton type 450 wordt aangebracht en afgedekt met een afdekvloer van 60 tot 80 mm met krimpnet waarop vloerverwarming bevestigd kan worden. Een isolatiewaarde van Rc 3,5 wordt al bereikt bij een laagdikte van 35 cm. De belasting op de bestaande fundering is nihil door het lichte gewicht.
 • Bodemafsluiting: Schuimbeton kan gebruikt worden als afdekking van de grondlaag in kruipruimten om het vochtprobleem onder de begane grondvloer op te lossen. Normaal wordt hiervoor type 1200 gebruikt, deze is zwaarder dan water en heeft een dikte van 50 tot 100 mm.
 • Werkvloeren: Schuimbeton kan als onderlaag voor wapeningsnetten op middelgrote en grote bouwprojecten worden gebruikt. Hiervoor kunnen verschillende typen schuimbeton worden gebruikt, van type 1400 tot type 2050.
 • Rondom zwembaden: Schuimbeton zorgt ervoor dat de grond rondom het zwembad minder snel afkoelt. Zelfs bij hittegolven blijft de grond koel vanaf 40 cm of dieper.

Voorbereiding schuimbeton

De voorbereidingen worden door u of uw aannemer gedaan. Lees onze verwerkingsvoorschriften door zodat u op de hoogte bent van wat wij van u verwachten. 

Subsidie mogelijkheden schuimbeton

 • Verlaagde BTW tarief: Indien uw woning ouder is dan 2 jaar, dan kunt u in aanmerking komen voor het verlaagde BTW tarief. Hier wordt een gedeelte berekend met 21% BTW en het andere gedeelte met 9%. 
 • ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing: Sinds 1 januari 2022 is het mogelijk onder voorwaarden dat u 30% subsidie ontvangt wanneer u uw koophuis isoleert. Let wel op, de subsidie geldt alleen bij 2 of meer maatregelen. Zie www.rijksoverheid.nl voor meer informatie. 

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van schuimbeton en kunnen je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden en toepassingen van deze bijzondere betonsoort. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Offerte aanvragen

U bent zelf verantwoordelijk voor het juiste aantal kubieke meters (m3). Bij verschillen hierin kan Dam Beton niet aansprakelijk gesteld worden.