Schuimbeton

Schuimbeton (ook wel cellenbeton of gasbeton genoemd) is een vloeibare mortel, verpompt door een pomp met slangen met een diameter van 2 tot een maximale afstand van 100 meter(horizontaal) en 30 meter (verticaal). Schuimbeton vlakt zichzelf uit en hoeft niet verdicht te worden. Materialen waar tegen aan gestort wordt, mogen niet vochtabsorberend zijn. Regen en temperaturen onder de 5 graden zijn tijdens het storten ongewenst.

Schuimbeton is een mengsel van: Cement (evt. verschillende soorten), fijn zand, water, schuimmiddel en vulmiddelen.

Eigenschappen schuimbeton

Het volumieke gewicht van schuimbeton ligt tussen de 450 en 1800 kg/m3 en wordt bepaald door de hoeveelheid in te brengen schuim. Het materiaal is eenvoudig te verwerken en goed recyclebaar. De waterindringing is bij schuimbeton nagenoeg nul omdat de luchtbelletjes geen doorlopend stelsel vormen. Hierdoor wordt schuimbeton nagenoeg ongevoelig voor vorst en/of krimp.

  • Gesloten celstructuur
  • Isolerend
  • Goede vorst/dooi weerstand
  • Licht van gewicht
  • Recyclebaar

Toepassingen schuimbeton

  • Isolatie voor kruipruimte: Bij nieuwbouw wordt schuimbeton gebruikt in plaats van polystyreen of Argex korrels, bij renovatie ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. Hierbij wordt de gehele houten constructie verwijderd en plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Schuimbeton type 450 wordt aangebracht en afgedekt met 50 a 60 mm afdekvloer met krimpnet waar de vloerverwarming op zou kunnen worden bevestigd. Isolatiewaarde Rc 3,5 wordt al bereikt bij een laagdikte van 35 cm. De belasting op de bestaande fundering is nihil door het lichte gewicht.
  • Bodemafsluiting: Als afdekking van de grondlaag in kruipruimten waardoor het vochtprobleem onder de begane grondvloer wordt opgelost. Dikte 50 tot 100mm. Normaal wordt hiervoor type 1200 gebruikt, deze is zwaarder dan water
  • Werkvloeren: Als onderlaag voor de wapeningsnetten op middelgrote en grote bouwprojecten. Hier worden verschillende types voor gebruikt, van type 1400 tot type 2050

Prijs schuimbeton

De prijzen van schuimbeton variëren. Dit is afhankelijk van het gewicht en de benodigde hoeveelheid die bij uw project passen. Wilt u een gerichte prijs ontvangen? Vul het formulier onderaan de pagina in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Verwerkingsvoorschriften schuimbeton

schuimbeton friesland

Schuimbeton bestellen

We hebben een aantal basisgegevens nodig zodat wij voor u een offerte op maat kunnen maken. Vul hieronder het formulier in. Wij zullen contact met u opnemen voor de details.

Uw offerteaanvraag

U bent zelf verantwoordelijk voor het berekenen van het juiste aantal kubieke meters (m3). Bij verschillen hierin kan Dam Beton niet aansprakelijk worden gesteld.