Keerwanden

Dam Beton is de specialist voor een compleet programma sleufsilo’s en keerwanden. Door een grote diversiteit aan mogelijkheden kunnen we u altijd een passende keerwand of sleufsilo aanbieden.

Dam Beton biedt het grootste assortiment aan betonnen keerwanden, L-keerwanden, met en zonder hak en wanden met steunberen. Ook hebben wij een divers leveringsprogramma van megablokken, H-blokken en multiblokken. Dit is een prima alternatief om een keerwand of sleufsilo mee te bouwen. Betonblokken

Gebruikte keerwanden

Wij hebben geregeld gebruikte of tweede keus partijen keerwanden en betonblokken die wij aanbieden tegen scherpe prijzen. Deze gebruikte of tweede keus keerwanden kunnen diverse afmetingen en vormen hebben als L-keerwanden, U-keerwanden, T-keerwanden of A-keerwanden. Ga hier naar onze restpartijen, 2e keus en gebruikte producten.

Kwaliteit beton

Alle betonnen keerwanden en sleufsilo elementen worden geproduceerd met hoogwaardig betonmengsel C55/67 milieuklasse XA3. 

Hijsvoorziening

Hijsvoorziening verlenen wij op basis van statiegeld. Alle sleufsilo- en keerwand elementen kunnen, mits bereikbaar, met vrachtwagens van circa 50 ton geplaatst worden vanaf de auto. Op aanvraag kunnen wij sleufsilo- en keerwand elementen op maat aanbieden.

L-keerwanden
L-keerwanden

De L-Keerwanden kunnen eventueel zonder grondwal geplaatst worden. Mocht de ondergrond niet voldoende draagkrachtig zijn wordt er veelal een grondwal gebruikt.

Pijl naar rechts
L-keerwanden met hak
L-keerwanden met hak

De L-keerwanden met hak worden veelal gebruikt op een minder draagkrachtige ondergrond of op plekken waar geen grondwal aangebracht kan worden, of voorhanden is.

Pijl naar rechts
L-keerwanden met steunbeer
L-keerwanden met steunbeer

De L-keerwanden met steunbeer zijn gemaakt voor een zeer zware belasting. Op plekken met een zwakke ondergrond of waar ruimte voor een grondwal ontbreekt is dit de ideale oplossing.

Pijl naar rechts
U-keerwanden
U-keerwand

U-keerwanden worden speciaal gemaakt voor de tussenwanden in sleufsilo’s. De wanden zijn dubbelkerend te belasten en kunnen aan de binnenzijde gevuld worden met zand of grond en drainageslangen voor het afvoeren van regenwater.

Pijl naar rechts
T-keerwand
T-keerwand

T-keerwanden zijn dubbelkerend te belasten en zijn verkrijgbaar in de hoogtes 75 tot en met 450cm. Op aanvraag kan er ook van de standaardlengte afgeweken worden.

Pijl naar rechts
A-keerwand
A-keerwand

A-keerwanden zijn geschikt voor het opslaan van bijvoorbeeld graan en zand. 

Pijl naar rechts