Industrieplaten

Industrieplaten zijn betonplaten die zeer geschikt zijn voor de verharding van kuilplaten, sleufsilo's, erfverharding, kavelpaden of bedrijfsterreinen. Met een betonplaat van Dam Beton kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid. 

Industrieplaten:

In zowel de agrarische als industriële sector is Dam Beton een bekende fabrikant in het maken en leveren van verschillende soorten industrieplaten. Dam Beton produceert verschillende soorten betonplaten met een hoge betonkwaliteit van C60/67. De industrieplaten worden uitgerust met verschillende soorten bewapening en zijn zowel met glad als geprofileerd oppervlakte leverbaar. De standaard afmeting van de industrieplaat is 200x200cm met diktes van 14cm of 16cm. Er zijn ook pasplaten van 200x100cm of 200x150cm. Standaard worden de platen zonder stalen omranding uitgevoerd maar voor bepaalde doeleinden kunnen deze ook met stalen omranding geleverd worden. 

 

Industrieplaten specificaties

Industrieplaten zijn zeer geschikt voor de verharding van kuilplaten, sleufsilo's, erfverharding, kavelpaden of bedrijfsterreinen. Een belangrijk kenmerk van onze industrieplaat is dat deze standaard geproduceerd wordt met een dubbele constructieve wapening. Ook worden er industrieplaten gemaakt met een lichtere wapening zodat de betonplaten ook uitstekend gebruikt kunnen worden voor doeleinden met minder zware belastingen. De betonkwaliteit in de sterkste platen is C60/67 en met zware wapeningsnetten met een fijne maas 20x20cm behoren onze betonplaten tot de sterkste platen in de markt! Al onze industrieplaten maken we standaard in milieuklasse XA3/XF4. Dit is de hoogste milieuklasse voor de beste bescherming tegen aantasting in een agressief milieu. Denk hierbij aan mais en kuilsappen maar ook bijvoorbeeld strooizout. De betonplaten zijn minder gevoelig voor de aantasting van bijvoorbeeld mest en zuren.

Dam Beton produceert sinds dit jaar (2023) alle betonplaten, dus ook de industrieplaten, met graniet i.p.v. grind, wat de platen sterker en slijtvaster maakt

 

Industrieplaat met ruit profiel
Industrieplaat met ruit profiel

Dam Beton produceert betonplaten met een uniek ruitprofiel. De wafelstructuur (ruit profiel) op de plaat zorgt voor een stroeve antislip toplaag, ideaal voor o.a. vee en (landbouw)voertuigen.

Pijl naar rechts
Industrieplaten met een gladde afwerking
Industrieplaat Glad

Industrieplaten met een gladde afwerking zijn zeer geschikt voor verharding van kuilplaten, sleufsilo's, erfverharding, kavelpaden of bedrijfsterreinen.

Pijl naar rechts

 

Afmetingen van industrieplaten

Dam Beton produceert industrieplaten in de volgende afmetingen:

Afmeting Dikte Bewapenings netten Afwerking Betonkwaliteit
200x200cm 14cm Enkele transportwapening Ø 5mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
200x200cm 14cm Dubbele transportwapening Ø 5mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
200x200cm 14cm Dubbele constructieve wapening Ø 6mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
         
200x200cm 16cm Dubbele transport wapening Ø 5mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
200x200cm 16cm Dubbele constructieve wapening Ø 6mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
         
200x100cm 14cm Dubbele constructieve wapening Ø 6mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
200x100cm 16cm Dubbele constructieve wapening Ø 6mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4
200x150cm 14cm Dubbele constructieve wapening Ø 6mm glad/ruit C60/67 XA3 / XF4

 

Bewapening industrieplaten

De foto laat zien welke wapening in de betonplaat verwerkt wordt. Hier gaat het om een constructieve wapening. De industrieplaten worden gemaakt met een gladde of geprofileerde (ruitmotief) toplaag voorzien van 2 ingestorte hijssparingen. 

Betonplaten leggen en duurzaamheid

Dam Beton kan de industrieplaten, met een constructieve wapening, voor u leggen rechtstreeks vanaf de vrachtauto.  

Duurzaamheid:

Onze betonplaten zijn eenvoudig op te nemen als u bij de ondergrond moet en behouden een hoge restwaarde als u de verharding niet meer nodig heeft. Tevens kunnen de platen mee verhuizen naar een locatie elders. U kiest met de platen van Dam Beton voor duurzaamheid waarbij u onze platen keer op keer kunt gebruiken en hergebruiken.

 

Wapening betonplaat

Wapening betonplaat Dam Beton

Offerte aanvragen