Megablokken van beton

Dam Beton produceert de megablokken in eigen fabriek.

Voor het bouwen van flexibele muren zijn megablokken een perfecte oplossing. De in elkaar grijpende nokken garanderen dat u een stabiele en sterke muur bouwt. Megablokken zijn onder andere in de maat 160x80x80 cm beschikbaar. Om de perfecte afwerking te maken, zijn er ook halve blokken en blokken zonder nop leverbaar. Ook zijn de blokken verkrijgbaar met een muurdikte van 40 cm. Megablokken zijn ook verkrijgbaar met een trapmodel of een loop/watergoot.

Het grote voordeel van de megablokken is dat ze verplaatsbaar en daardoor herbruikbaar zijn. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is daarom zeer gunstig en de blokken vertegenwoordigen altijd een hoge restwaarde. Werken op of vanaf de blokken? Ze zijn eenvoudig te beklimmen met het trapmodel dat ook in ons assortiment zit.

Megablokken zijn dé oplossing voor het scheiden en opslaan van vele materialen. Van zand tot metaal, van puin tot mest. Ook worden betonnen megablokken vaak gebruikt voor het maken van de wanden voor een sleufsilo, opslagsilo of geluidswal. Deze betonblokken zijn multifunctioneel en keer op keer opnieuw te gebruiken. De megablokken van beton zijn onbeperkt herbruikbaar en snel en eenvoudig op elke locatie te plaatsen.

Betonnen megablokken worden ook wel NOPBLOKKEN, STAPELBLOKKEN of LEGIOBLOKKEN genoemd. Onze megablokken worden gestapeld volgens het "LEGO®" systeem. 

Dam Beton produceert megablokken met hoogwaardige basisgrondstoffen.Wij kiezen ervoor om geen grondstoffen met verbrandingsafvalslakken te gebruiken omdat deze ijzerhoudende afvalstoffen kunnen bevatten. IJzerhoudende afvalstoffen kunnen roestvorming, z.g.n. betonrot, in de blokken veroorzaken waardoor de betonblokken in de loop van de tijd hun samenhang kunnen verliezen en beschadigd raken

Afmetingen

Dam Beton levert betonnen megablokkken in de volgende (standaard) afmetingen:

Lengte

Breedte

Hoogte

Gewicht

160cm 80cm 80cm 2.250kg
160cm 80cm 40cm 1125kg
80cm 80cm 80cm 1125kg
80cm 80cm 40cm 560kg
160cm 40cm 80cm 1125kg
160cm 40cm 40cm 560kg
80cm 40cm 80cm 560kg
80cm 40cm 40cm 300kg
40cm 40cm 40cm 150kg

* Trapmodel is ook beschikbaar
* Beschikbaar in vlakke uitvoering zonder nop Daardoor zijn ze eenvoudiger schoon te maken en te belopen. 
* Blokken met de afmetingen 160 x 80 x 80cm zijn ook beschikbaar met lepelsparing. 
* Optioneel zijn de blokken 160 x 80 x 40cm ook beschikbaar met afvoer goten. 

  • Wij plaatsen de blokken direct vanaf de vrachtwagen op de door u gewenste locatie. 

  • Tevens bieden wij de mogelijkheid om blokken te huren. Vraag ons verkoopteam naar de  mogelijkheden.

  • Wij produceren en verkopen onze megablokken als industrieel product. Dit betekend dat ze niet worden gemaakt als "sierproduct" en dat wij u als klant het juiste verwachtingspatroon willen geven. 

De megablokken van Dam Beton zijn uitgebreid in het nieuws geweest vanwege het grote aantal blokken dat wij hebben geleverd bij het aquaduct op de A7. Klik op de onderstaande link voor een mooi artikel uit de Leeuwarder Courant over dit bijzondere werk.

Megablokken geleverd door Dam Beton geplaatst op de A7