Afwatering voor sleufsilo's

Afwatering voor sleufsilo's. In het kader van waterhuishouding wordt het steeds belangrijker om perssappen en andere erfafspoeling op te vangen en te scheiden. 

Dam Beton voorziet hierin met diverse op maat gemaakte oplossingen. Op onderstaande tekening ziet u een voorbeeld van een sleufsilo die op afschot is gelegd, zodat de sappen richting de afvoer lopen. Hier wordt een scheiding gemaakt tussen hemelwater en perssappen. 

 

Perssapblok met dubbele uitloop

Perssapblokken met dubbele uitloop zijn erg geschikt voor het scheiden en afvoeren van perssappen en hemelwater. Het perssapblok heeft in- en uitgangen met een diameter van 12,5cm. Door het relatief kleine formaat bent u veel vrijer in het bepalen van de positie van de afwatering. Een perssapblok heeft een afmeting met 50x27x35cm (LxBxH) en weegt nog geen 100kg. Tegenwoordig worden hier kunststof deksels bij geleverd in plaats van ijzeren. 

 

Perssapgoot met dubbele uitloop

Een perssapgoot werkt in principe hetzelfde als een perssapblok, echter is het formaat verschillend. De perssapgoot is 200cm lang, 50cm breed en 35cm hoog. De doorvoer is volledig van PVC. De ene zijde is voorzien van een geperforeerd deksel waar de perssappen naar binnen lopen, de andere inlaat heeft een afdichtstop. 

 

Sleufsilowanden met dubbele perssap-doorvoer

Wij bieden ook sleufsilowanden met dubbele perssap-doorvoer aan. Lees hier meer over de sleufsilowanden.

Contactformulier