Politiehondentraining bij Dam Beton

13 juli 2018

Vlijmscherp zijn ze, de tanden van de politiehonden. Gelukkig bleef het bijten tijdens de trainingen op het terrein van Dam Beton beperkt tot bijten in de speciaal daarvoor bestemde kleding. 

Een veilig gevoel

Bijten gebeurt alleen in uiterste gevallen, zo werd ons verzekerd. Maar het blijven dieren en dieren zijn soms onvoorspelbaar. Ze goed tainen is dus onontbeerlijk. De tijden dat trainingen enkel plaatsvonden op grasveldjes van hondenclubs is voorbij. De trainingen vinden tegenwoordig plaats op uiteenlopende plaatsen en accomodaties. 

Trainen op het terrein van Dam Beton

Afgelopen week trainden de politiehonden op het terrein van Dam Beton. Onder begeleiding van twee politiemannen en een politievrouw verstopten twee personen zich, in de rol van verdachte, op ons terrein. Het lukte de politiehonden, ondanks het grootte oppervlak en de geluiden van machines, om de verdachten binnen 20 minuten op te sporen. Een prestatie van formaat volgens de politie. Wat ons betreft, en ook wat betreft de politie, een geslaagde training die voor herhaling vatbaar is. Kijk binnekort dus niet vreemd op wanneer je weer politiehonden ziet lopen op het terrein van Dam Beton. 

« Terug naar nieuwsoverzicht