Koematrassen

Een koematras is zacht en super veerkrachtig waardoor het gedurende lange tijd prettig ligt en een vlakke vorm behoudt. Koeien brengen een groot deel van de dag liggend (herkauwend) door. Gedurende de stalperiode hebben zij daarbij duidelijke voorkeur voor een ligbox, voorzien van een zachte boxbedekking. Dit uit zich in meer liguren, een betere conditie en uiteindelijk meer melk.

Zacht en veerkrachtig

De koematras bestaat uit hoogwaardige matrassen platen, ingepakt met folie en afgedekt met een 1.5cm dikke rubber topmat. De totale dikte van de koematras bedraagt 5.5cm.

Supersterke topmat op rol

De 1.5cm dikke topmat wordt op rol geleverd en bestaat uit rubber met een wapening. De mat is van gebruikt rubber en wordt aan alle zijden vastgezet. Daardoor kunnen vocht en mest niet onder de topmat komen hetgeen van essentieel belang is voor hygiëne en de levensduur van de matrassen. Bovendien is de topmat bijzonder slijtvast.

koematras rubber

Bescherming boxrand

De achterrand van de ligplaats heeft het meest te verduren. Daarom wordt de topmat hier vastgezet met een hardhouten lat van 20mm dik en 60mm breed. Een bijkomend voordeel is dat de achterrand blijvend iets afloopt naar de roosters waardoor vocht beter wegloopt en het koematras eenvoudiger schoongemaakt kan worden.

koematrassen

koematrassen

Zeer gemakkelijke montage

Montage van het matras is door de veehouder gemakkelijk zelf uit te voeren. Het matras wordt bij de achterrand met hardhouten latten de voor- en zijkanten met een gegalvaniseerd strip vastgelegd.

montage koematras

Lange levensduur

Door al deze onderdelen ontstaat een kwalitatief hoogwaardige koematras welke garant staat voor jarenlang ligplezier. Eventuele montage is mogelijk door onze vakbekwame mensen.

matras voor koeien

koematrassen nederland

 

 

Offerte aanvragen

We hebben een aantal basisgegevens van u nodig zodat wij een offerte op maat kunnen maken.
Na de aanvraag nemen wij contact met u op voor de details.